Strona główna forum Czat z Wójtem Czat z Wójtem 31.03.2008 Przystanek

Przystanek

Post Pn mar 31, 2008 6:30 pm
jolanta Użytkownik

We wsi Pogórze są tylko przystanki na żadanie.W ubiegłym roku mieszkańcy napisali pismo i oddali z-cy wójta.Do tej pory nie ma żadnego odzewu.Przy ul.Herberta wsiada b.dużo osób w obie strony,dzieci dojeżdżają do szkoły,dorośli do pracy a przystanku stałego jak nie było tak nie ma.Czyżby to zła wola władz?

Post Pn mar 31, 2008 6:36 pm

Nie wiem. Pierwszy raz słyszę o zmianie z przystanku na żądanie na stały. Proponuję w najbliższym okresie czasu skontaktować się ze mną, poprosimy odpowiednie osoby i wyjaśnimy tą sytuację. Nie jestem teraz w stanie autorytatywnie odpowiedzieć czy to jest jakaś przeszkoda prawna czy to jest opieszałość kogoś kto nie zrealizował tego wniosku.

Post Pn mar 31, 2008 7:06 pm
Gość

Nie mogę znależć tematu przystanku z ubiegłego roku z marca z czatu z Panem.Podał mi Pan na czacie tel. komórkowy do swojego z-cy,który miał się sprawą zająć.Po rozmowie z P. Miszewskim wiem że mieszkańcy napisali pismo i NIC :oops: Ja wraz z innymi podpisałam się tylko pod petycją o stały przystanek

Post Pn mar 31, 2008 7:09 pm

podtrzymuję moją odpowiedź proszę o osobisty kontakt.

dodane 3.04.3008
Otrzymaliśmy odpowiedź na jakim etapie znajduje - zatrzymała się sprawa.
Uzasadnienie przystanku stałego na ulicy Wiejskiej w Pogórzu jest uzależnione od wykonania zatoczek postojowych oraz peronów dla pasażerów wsiadających, co wiąże się z dodatkowymi środkami finansowymi na realizację powyższego zadania ze strony powiatu (jest to droga powiatowa).
Zarząd Drogowy poinformował, że wniosek Gminy zostanie przedłożony do rozpatrzenia przy opracowaniu projektu planu robót na rok 2007. Do dnia dzisiejszego Urząd Gminy nie został powiadomiony o podjętych działaniach ze strony zarządu Drogowego w Pucku.

Powrót do Czat z Wójtem 31.03.2008