Strona główna forum Czat z Wójtem Czat z Wójtem 15.04.2009 Pomnik w Dębogórzu

Pomnik w Dębogórzu

Post Śr kwi 15, 2009 2:34 pm
emma Użytkownik

Mam pytanie , kto podjął decyzję o postawieniu pomnika i posadzeniu drzew tak blisko ul. Pomorskiej w Dębogórzu. Zjeżdżając ul. Słonecznikową drzewa przy pomniku strasznie ograniczają widoczność , a na razie nie są aż tak wysokie. Wszędzie drzewa rosnące przy ulicy się wycina , a u nas jest odwrotnie. Na domiar złego zostały jeszcze posadzone nowe drzewka po obu stronach ulicy. Lustro umieszczone nie zawsze spełnia swoją funkcję ( ostatnio jak jechałam rano do pracy było całe zaparowane). Przecież jest tam sporo miejsca i nic nie stało na przeszkodzie, żeby umieścić pomnik i drzewka co najmniej 4m od ulicy.
Pozdrawiam

Post Śr kwi 15, 2009 6:24 pm

O wybudowaniu tego skwerku i posadowienie kamienia zadecydowała Rada Sołecka. Ja osobiście nie widzę, aż takiego zagrożenia, ze względu na to, że jest tam bardzo szeroka ulica i dobra widoczność. Myślę, że po rozrośnięciu się tych drzew będą one przycinane. A sadzenie drzew przy ulicach będziemy nasilać, żeby nasze wsie, ulice i drogi były zielone i żywe a nie szare. W terenach zabudowanych należy ograniczać się odpowiednio szybkością, co zabezpiecza bezpieczeństwo użytkowników drogi. Ulice nie są aż tak szerokie, żeby umieszczać drzewa 4m od drogi, a pomnik i obelisk jest w środku zawrotki autobusowej.

Powrót do Czat z Wójtem 15.04.2009