Strona główna forum Czat z Wójtem Czat z Wójtem 15.04.2009 Konkurs na dyrektora szkoły w Pogorzu

Konkurs na dyrektora szkoły w Pogorzu

Post Śr kwi 15, 2009 6:05 pm
sam-1974 Użytkownik

Witam Pana Panie Wójcie! Jestem rodzicem ucznia, który uczęszcza do szkoły w Pogórzu.Wiem, że w niedługim czasie odbędzie sie tu konkurs na dyrektora. Bardzo niepokoi mnie fakt, że do konkursu staje Pani, która już nazywa się, a właściwie tytułuje Panią Dyrektor. Jest to stanowisko bardzo odpowiedzialne, nie tylko pod względem bezpieczenstwa dzieci, ale również finansów. Cała gmina w niedalekim czasie aż huczała, że mąz tej Pani został zwolniony za przekrety finansowe i przez bardzo długi czas nie mógł znaleźć pracy w innym zakładzie. Niedawno znalazł, ale tez po znajomości. Zawsze myślałam, że osoba zajmująca takie stanowisko powinna być uczciwa. Powinno się bardziej prześwietlać kandydatów na takie stanowisko- powinno sie przeprowadzić jakiś wywiad środowiskowy. Wiem, że Mąż tej Pani znajdował się na Pana liście wyborczej i mam nadzieję, że nie zaważy to na decyzji o powołaniu Dyrektora.
PS. Obecna Pani Dyrektor nie zasługuje na to by jej długoletnia praca poszla na marne.

Post Śr kwi 15, 2009 6:58 pm

Proszę sobie przypomnieć jakie były dyskusje i rozpisywanie w konkursie na Dyrektor w Dębogórzu. I wygrał ten, który dostał największą ilość głosów nie było żadnych znajomości pokrewieństwa ani kandydatów na radnych. Tak samo będzie jutro na konkursie na Dyrektora szkoły w Pogórzu. Dyrektora z konkursu nie wybieram ja ani nikt indywidualnie. JEst to kolegialna decyzja podjęta w tajnym głosowaniu dwunastu osób. To jest: Trzech przedstawicieli gminy, trzech przedstawicieli kuratorium, dwóch przedstawicieli związku zawodowego nauczycielstwa, dwóch przedstawicieli rodziców szkoły w Pogórzu i dwóch przedstawicieli Rady Pedagogicznej (nauczycieli).

Post Śr kwi 15, 2009 7:19 pm
sam-1974 Użytkownik

Witam ponownie! Wiem jak wygląda konkurs na Dyrektora ponieważ sama niejednokrotnie brałam w takiej szopce udział i dlatego mnie to niepokoi. Wszystkie instytucje sa ze soba powiązane z wyjątkiem rady pedagogicznej i rodziców, ale to tylko 4 głosy. Wie, że Pani ta od jakiegoś czasu starała sie o względy pozostałych instytucji biorących udział w konkursie szczególnie związku ZNP, ale i Solidarności. Trzeba mieć niezły tupet, aby stawać do konkursu na to stanowisko z taką reputacją..

Post Śr kwi 15, 2009 7:31 pm

Bardzo przepraszam, u nas nie robi się szopek z poważnego konkursu. Pani Czaja i Pani Elwart miało prawo złożyć podania i swoje propozycje. I tak jak w poprzednich konkursach wygra lepszy. I nie życzę sobie dalszej dyskusji na ten temat i imputowania o jakiś szopkach

Post Śr kwi 15, 2009 7:36 pm
sam-1974 Użytkownik

Nie napisałam, że to odbywało sie w tej gminie. Ale sie Pan zdenerwował, czyzby...

Powrót do Czat z Wójtem 15.04.2009