Strona główna forum Czat z Wójtem Czat z Wójtem 11.03.2010 EMERYTURA

EMERYTURA

Post Cz mar 11, 2010 8:13 pm
lebuj Użytkownik

Panie Wójcie, a po co się Panu męczyć jeszcze jedną kadencję.?
Nie lepiej stac z boku i krytykować? To jest łatwiejsze. Chyba, że Pan sobie coś postanowił i nie zdążył tego dokoczyć.Wtedy zrozumiem i ma Pan mój głos, ale proszę krótko powiedzieć o pierwszej decyzji w nowej kadencji, której nie zdążył Pan podjąć w poprzedniej.

Post Cz mar 11, 2010 8:27 pm

Nie mam charakteru stać z boku i krytykować. Jestem jeszcze pełen energii i chcę dokończyć to co rozpocząłem i takie inwestycje, które zaplanowałem tj. budowa gimnazjum wraz z basenem i salą, ulica Deredowskiego łącząca Estakadę z Kosakowem, rozbudowa szkoły w Pogórzu, wybudowanie z prawdziwego zdarzenia przedszkola na terenie gminy, w dalszym ciągu realizacja dróg, chodników i ścieżek rowerowych oraz rozwój bezpieczeństwa i informatyki na terenie gminy (internet, monitoring, telewizja itp). Także rozwój obiektów sportowych boisk.

.

Post Cz mar 11, 2010 8:29 pm
_mieszkanka_ Użytkownik

No i chyba to wystarczający powód, by zagłosować właśnie na Pana, za którym oprócz wielu rzeczowych pomysłów idzie doświadczenie i znajomość problemów Gminy. :)

Post Cz mar 11, 2010 8:37 pm
lebuj Użytkownik

Mieszkanko, coś czuję, że sie podlizujesz. Ja nie muszę, ale widzę, że Pan Wójt ma parę spraw do skończenia. Chyba dam Mu jeszcze raz mój glos.,chociaż sie waham.

Post Cz mar 11, 2010 8:39 pm
_mieszkanka_ Użytkownik

To nie podlizywanie, to chęć uświadomienia mieszkańcom naprawdę dobrego rozwiązania i podjęcia decyzji, zanim dotrą do ich domu sterty ulotek wyborczych.

Post Cz mar 11, 2010 8:43 pm
lebuj Użytkownik

[quote="lebuj"]Mieszkanko, coś czuję, że sie podlizujesz. Ja nie muszę, ale widzę, że Pan Wójt ma parę spraw do skończenia. Chyba dam Mu jeszcze raz mój glos w najbliższych wyborach ,chociaż sie waham.[/quote]Jak zawsze- decyzja przy urnie. Wójcie - staraj się, a ja zagłosuję na Cię.

Post Cz mar 11, 2010 8:43 pm
A.Elwart Użytkownik

A może dać szansę na zarobkowanie komuś kto nie ma na chleb i też ma dobre pomysły?

Post Cz mar 11, 2010 8:51 pm
_mieszkanka_ Użytkownik

Jeżeli będzie za nim stało doświadczenie, kompetencje i umiejętności, to na pewno znajdzie swoich zwolenników :)

Post Cz mar 11, 2010 8:52 pm
XxshadowxX Użytkownik

myślę, że trochę "świeżej krwii" na wyższych szczeblach władzy mogłoby przynieść jakieś korzyści dla gminy

Post Cz mar 11, 2010 8:53 pm
A.Elwart Użytkownik

jakbym słyszała pracodawcę: młodą, po studiach z doświadczeniem 5 letnim na podobnym stanowisku

Post Cz mar 11, 2010 8:55 pm
_mieszkanka_ Użytkownik

Nikt nie powiedział, że w polityce jest łatwiej niż na rynku pracy :wink:

Post Cz mar 11, 2010 9:10 pm

Jestem ciekaw dalszej takiej dysusji na temat kandydowania, rozwiązywania problemów, doświadczenia i młodości. Zawsze to jest budujące i rozszerza moje patrzenie na sprawy mojej gminy i moich mieszkańców. Proszę o dalszą taką dyskusję.

Post Cz mar 11, 2010 9:14 pm
lebuj Użytkownik

[quote="A.Elwart"]A może dać szansę na zarobkowanie komuś kto nie ma na chleb i też ma dobre pomysły?[/quote]

A może masz rację. Chociaż wątpię. Taki Dyzma trafia się raz na kilkadziesiąt lat.

Post Cz mar 11, 2010 9:22 pm
lebuj Użytkownik

[quote="Wójt_Gminy_Kosakowo"]Jestem ciekaw dalszej takiej dysusji na temat kandydowania, rozwiązywania problemów, doświadczenia i młodości. Zawsze to jest budujące i rozszerza moje patrzenie na sprawy mojej gminy i moich mieszkańców. Proszę o dalszą taką dyskusję.[/quote]

No to Panie Wojcie nie blokuj dyskusji. Zostaw chociaż kilka tematów, gdzie mieszkańcy będa mogli sie ze soba pokłócić.Bo nasi mieszkańcynie odpuszczają - walą z grubej rury. Mam pomysł, czy Pan Wójt mógłby odpowiadać na pytania mieszkańcow cały czas, a nie tylko przy okazji czadu. Myślę, ze byłoby to z korzyścią i dla Wójta i dla mieszkańców.

Post Cz mar 11, 2010 9:30 pm

Odpowiadam cały czas w miarę napływania pytań do wójta. A poza tym jeżeli jesteście już tacy śmiali i z grubej rury to przeszkadza przyjść do wójta i pogadać, poznać się. Nic tak nie zbliża i nie rozwiązuje problemów jak bezpośrednia rozmowa człowieka z człowiekiem i uścisk dłoni. Dziękuję i czekam

Post Cz mar 11, 2010 9:36 pm
A.Elwart Użytkownik

Nie chodzi o to, aby Pana zdeklasować, ale dać szanse współpracy tym, którzy by się sprawdzili nawet u Pana boku. Ale niestety tych których bym tam widział to się nie odważa, jak Pani o której pisałem w innym poście. A jest według moich obserwacji właśnie takim Dyzmą. To ich powinniśmy zachęcać do współpracy- może poprzez zaproszenie.

Post Cz mar 11, 2010 9:38 pm
mysza Użytkownik

niestety niek.órzy pracownicvy są tenmdencyjniji

Post Cz mar 11, 2010 9:39 pm
mysza Użytkownik

Sp Pogórze to WRÓG>>>>Szkoda

Post Cz mar 11, 2010 9:41 pm
_mieszkanka_ Użytkownik

Nie bądźmy niesprawiedliwi i zbyt surowi w swoich ocenach, na wszystko przyjdzie czas.

Post Cz mar 11, 2010 9:41 pm
mysza Użytkownik

Czyżby????

Następna strona

Powrót do Czat z Wójtem 11.03.2010