Nie mam za co przepraszać. Bo nie obiecaliśmy cztery lata temu rozbudowy szkoły w Pogórzu. Obiecaliśmy rozpoczęcie procedur, które w efekcie doprowadzą do rozbudowy tej szkoły. Jak już wspomniałem. Z uporem maniaka twierdzę, że gdyby chodziły do tej szkoły dzieci tylko z gm. Kosakowo nie byłoby tak tragicznie. W tej sprawie otrzymałem list od rodziców dzieci z gminy, którzy "burzą" się na tak dużą liczbę dzieci z Gdyni. Ale chcę powiedzieć wyraźnie, że nie wytykam tego Pani Dyrektor. To dobrze, że szkoła jest postrzegana jako bardzo dobra i będzie ona w końcu rozbudowana, ale w pierwszej kolejności jak już pisałem dzisiaj musimy rozbudować szkołę, gdzie uczęszczają tylko nasze dzieci. Proszę nie rozumieć tego w ten sposób, że dzieci z Pogórza i Suchego Dworu są traktowane jako dzieci drugiej kategorii. Są to także nasze kochane dzieci, ale zawsze jest tak, że coś jest pierwsze, a coś jest drugie i już się to nie zmieni. Trzeba poczekać na zaplanowaną realizację budowy tej szkoły w WPI Gminy zatwierdzonym przez Radę Gminy tzn. także przez Radnych i Pogórza i Suchego Dworu.