Strona główna forum Czat z Wójtem Czat z Wójtem 10.10.2013 Dwupasmowa aleja Derdowskiego?

Dwupasmowa aleja Derdowskiego?

Moderator: Wójt_Gminy_Kosakowo

Post Cz paź 10, 2013 12:50 am
rybkon Użytkownik

Panie Wójcie ja zapoznałem i zdaję sobie sprawę z kosztów wykupu gruntów i samej budowy drogi. Gdyby oczywiście powstała to jestem gotów użytkować taką na przykład dwupasmową jedno kierunkową drogę w przyszłości zamiast ul. Derdowskiego. Wówczas radni mogli by przegłosować i zmienić nazwę np. na aleję Jerzego W.......a. Przekonany jestem, że po latach działalności w naszej gminie pozostawienie po sobie nazwy z imienia i nazwiska radni może przegłosują na - tak. To zachęcam do asygnowania funduszy na ten cel i zaskarbić przychylność radnych, a my mieszkańcy zyskamy bezpieczeństwo i krótszy czas przejazdu w dbałości o ekologię. powodzenia :!:

Post Cz paź 10, 2013 5:12 pm

Jak już nadmieniałem poprzednio, że ulica Derdowskiego jest w moich planach inwestycyjnych i po inwestycjach oświatowych jest ona na pierwszym miejscu. Nadmieniam, że w ostatnim tygodniu przeprowadziłem rozmowę z Przedsiębiorcą budowy dróg betonowych o ewentualnym wejściu na budowę ulicy Derdowskiego na zasadach Partnerstwa Publiczno - Prywatnego. Takie rozmowy będę przeprowadzał jeszcze z dwoma Przedsiębiorcami, tak żeby znaleźć możliwość szybkiego sfinansowania tej drogi. Nie obiecuję stuprocentowych efektów, ale staram się i dalej będę zabiegał o wybudowanie tej drogi. Z tym, że jak już powiedziałem w pierwszej kolejności musimy dokończyć gimnazjum i przy tak szybko zaludniającej się miejscowości Pogórze budowę lub rozbudowę Szkoły Podstawowej.

Post Cz paź 10, 2013 5:20 pm
rybkon Użytkownik

Ja nie neguję potrzebny gimnazjum przecież czekaliśmy tyle lat. Słusznie jest rozpocząć i zakończyć możliwi jak najszybciej, tak potrzebną budowę szkoły. Jedynie nadmieniłem o połączeniu drogowym o szerokości przyszłościowej aby po latach nie męczyć się z jedną jezdnią bez zaplecza drogowego.

Post Cz paź 10, 2013 5:36 pm

Nie ma jeszcze decyzji jaka to będzie jezdnia i z czego. Dlatego nie odpowiem konkretnie. W tej chwili przeprowadzamy rozmowy biznesowe i przymiarki do tej budowy. Też zgadzam się, że dobrze byłoby wybudować jezdnię dwukierunkową i dwupasmową. Proszę mi nie wkładać w usta, że obiecuję jezdnię dwupasmową. Są na ten temat biznesowe rozmowy. Może dla rozładowania ruchu zrobimy jednokierunkową ul. Wiejską. To są wszystko na razie propozycje i przymiarki..

Post Cz paź 10, 2013 6:10 pm
rybkon Użytkownik

Spokojnie panie Wójcie, ważne jest planowanie przyszłościowe. Jeszcze kilka lat posłuży nam ul. Wiejska , puki co my jedynie partycypacja w kosztach a ul. Dederowskiego będzie spoczywała w 100% w naszym budżecie budowa oraz utrzymanie. Pomalutku a dobrze.

Post Cz paź 10, 2013 6:16 pm

Zgadzam się z Pana wypowiedzią.

Powrót do Czat z Wójtem 10.10.2013