Strona główna forum Czat z Wójtem Czat z Wójtem 18.06.2015 Forum

Forum

Czat z Wójtem Jerzym Włudzikiem

Moderator: Wójt_Gminy_Kosakowo

Post Cz cze 18, 2015 8:30 am
miwona Użytkownik

Byłam na forum od 2006 roku, forum działo jeszcze wcześniej, może nawet od 2004 roku , dlaczego zamknął Pan możliwość komunikowania się ludzi ,zamykając możliwość dialogu, wyrażania swoich poglądów , umieszczania zdjęć oraz plików . Czego się pan boi, że ludzie za dużo będą wiedzieć i ukryje pan co nieco, Czy tak poradziło Panu PGNiG albo Gaz System, aby łatwiej było im wdrożyć swój plan w postaci gazociągu oraz gazoportu w Mechelinkach . Obecna forma komunikacji to jakieś nie porozumienie, pytania nie są umieszczane, a jeśli są to takie żeby nie sprawiały problemów w odpowiedzi. Czy poprzednia forma wróci, jeśli nie do dlaczego proszę podać powód , konkretny powód.
zamiast lotniska wybudować Marine

Post Cz cze 18, 2015 5:05 pm

W ogóle nie powinienem odpowiadać Pani na to pytanie, jeżeli Pani twierdzi, że nakazało mi zmianę formuły PGNIG.
Poprzednia formuła forum zmuszała Urząd do sprawdzania kulturalności dyskusji na naszym serwerze. Występowały kłótnie i obraźliwe posty, dlatego zdecydowaliśmy się na dyskusję na czacie, a formuła forum została wykonana w ten sposób, aby odpowiadać na pytania Mieszkańców. Jeżeli będzie taka potrzeba może zwiększyć częstotliwość czatu.

Post Cz cze 18, 2015 5:45 pm
miwona Użytkownik

Tylko forum to miało, przynajmniej w poprzedniej formie, za zadanie informowanie mieszkańców innych wsi co się dzieje , czy uwierzy Pan że są ludzie którzy uważają że Dębogórze czy Kazimierz nie należą do Nasze gminy , dlatego mało co ich obchodzą ich problemy, forum dyskusyjne uświadamiało ich że te problemy dotyczące gazociągu, kawern , lotniska powinny Nas jednoczyć ,po pomimo, że gazociąg nie będzie biegl koło nich, samoloty nie latają nad ich domami ,a hałasu nie słyszą , to też są sprawy Naszej gminy .My jako gmina nie mamy nic z tego , że tak duży inwestor próbuje zrobić z naszej gminy gminę przemysłową , oszukując Nas , Pana i za naszymi plecami robiąc swoje. Forum dyskusyjne jest potrzebne można zaostrzyć kary za obraźliwe posty , ukarać zakazem pisania, ale nie pozbawiać Nas możliwości porozumiewania się .

Mogliśmy tam umieszczać zdjęcia oraz linki do ciekawych artykułów , pozbawił Pan Nas tego z tylko Panu wiadomych powodów.

Post Cz cze 18, 2015 5:56 pm

Nowa reguła jest dopiero 5 miesięcy i moim zdaniem sprawdza się (mamy już 92 pytania i odpowiedzi - dyskusje w Dziale pytania do Wójta). Na Czacie po wakacjach poproszę merytoryczną dyskusję na ten temat.

Post Cz cze 18, 2015 6:05 pm
miwona Użytkownik

Pana zdaniem tak, ale Naszym zdaniem nie i to jest zasadnicza różnica , polowe zapytań nie jest pokazywane, nie wiadomo dlaczego. uważa Pan , że 92 postów przez 5 miesięcy to dużo :-) to jest 18 postów miesięcznie , w porównaniu z forum dyskusyjnym czy poprzedniej formie Pytań do wójta gdzie posty pokazywały się od razy i przynajmniej było wiadomo , że są i może ktoś na nie odpowie. Gdyby admin usunął archiwum pytań do wójta , do którego i tak nie można było wejść, to okazałoby się ze tu prawie nikt nie zaglądał przez te wszystkie lata .
A co z załącznikami dlaczego nie można dodawać załączników ?

Post Cz cze 18, 2015 6:09 pm

Co to znaczy "naszym zdaniem nie". Ja widzę w korespondencji tylko Panią. Wielokrotnie wyjaśniałem już ten temat. Także ponawiam moje propozycje do bezpośredniej dyskusji ze mną. Zapraszamy

Post Cz cze 18, 2015 6:12 pm
miwona Użytkownik

A czyta Pan forum przecież tam były zapytanie nie tylko ode mnie , oczywiście tylko te które zostały pokazane a ile nie zostało to tylko admin wie.
Ostatnio edytowano Cz cze 18, 2015 6:20 pm przez miwona, łącznie edytowano 3 razy

Post Cz cze 18, 2015 6:17 pm

:) zapraszam

Post Cz cze 18, 2015 6:20 pm
miwona Użytkownik

A czy dostrzega Pan różnice w ilości postów w poprzednich czatach tu nikogo już nie ma , to forum w tej formie umiera

Powrót do Czat z Wójtem 18.06.2015