Strona główna forum Czat z Wójtem Czat z Wójtem 17.06.2010 Ścieżka rowerowa Kosakowo-Rewa

Ścieżka rowerowa Kosakowo-Rewa

Post Cz cze 17, 2010 6:37 pm
Magdalena Użytkownik

Panie Wójcie czy są jakieś plany dotyczące powstania ścieżki rowerowej łączącej Kosakowo z Rewą?

Post Cz cze 17, 2010 6:43 pm

Tak są plany połączenia ścieżki rowerowej z Pierwoszyna (Kosakow- Pierwoszyno istnieje) do Rewy poprzez Mechelinki. W tej sprawie pozyskaliśmy już niektóre grunty od rolników. Będzie także wdrażany program unijny i myślę, że w niedalekiej przyszłości, ok 2 lat cały teren Gminy będzie połączony ścieżkami rowerowymi. Obyście z nich korzystali.

Post Cz cze 17, 2010 7:29 pm
Magdalena Użytkownik

Fragment ścieżki Kosakowo-Pierwoszyno z racji swojej długości to fragment reakreacyjno-zabawowy a nie komunikacyjny. Uważam że nasze drogi są za wąskie, nie oświetlone albo słabo oświetlone z licznymi zadrzewieniami na skraju oraz z wieloma utrudnieniami w postaciu dziur. Pytam o ścieżki gdyż obecnie boję się jeździć rowerem po naszej gminie i wydaje mi się, że nie tylko ja mam takie obawy. Rodzinna wycieczka rowerowa jest mało przyjemna i bardzo niebezpieczna. Nalegam aby oczywiście w miarę możliwości wybudować ścieżki wcześniej bo szkoda, żeby na naszych drogach gineli ludzie.

Post Cz cze 17, 2010 7:39 pm

Odpowiedziałem na ten temat. W tej chwili nie trzeba jeździć ruchliwymi drogami. Na razie są tymczasowe ścieżki leśne i gruntowe, które systematycznie będą ulepszane. W najbliższym czasie wydamy folder o tych ścieżkach rowerowych.

Powrót do Czat z Wójtem 17.06.2010