Strona główna forum Kosakowo - nasza gmina Turystyka trasy spacerowe

trasy spacerowe

Ciekawe miejsca turystyczne i nie tylko... O turystyce, turystach, zabytkach i przyrodzie. Miejsca godne uwagi. Podziel się wrażeniami z wakacji spędzonych w naszej gminie

Moderator: Wójt_Gminy_Kosakowo

Post Cz cze 16, 2011 8:06 am
butterfly Użytkownik

Jestem tu nowa i doszukuje się w mapach gdzie można spacerować na terenie gminy??

Najbardziej interesują mnie trasy łąkami nad zatokę do Rewy i w 2 stronę do Kosakowa. Wyruszam z Mostów i chciałabym jakoś połączyć te 2 kierunki z tego punktu. Idąc do Rewy trafiłam za ulica Magnoliową na ogrodzenie, ale może gdzieś jest przejście by dotrzeć spacerem nad samą wodę niekoniecznie idąc szosą??

Może macie jakieś swoje trasy które moglibyście tu umieszczać??? Umożliwiałoby to poszerzenie horyzontu nie tylko nowym mieszkańcom.
pozdrawiam serdecznie

Post So gru 21, 2013 7:34 pm
graziczka12345 Użytkownik

Jak Pani chce długą trasę to może to pokonać etapami. Pierwsze Mosty ul Wałowa do przepompowni ,na skrzyżowaniu w prawo ścieżką rowerową do Rezerwatu Beka. Kontynuować można dalej do Osłonina ,dalej Rzucewa do zamku Jana III Sobieskiego. Obok zamku letnią porą można zrobić postój przy wiecznie płonącym ognisku, bo kto przybywa to dokłada do ognia dla następnych strudzonych turystów. Zakończyć można w Pucku, przez Błądzikowo. Drugą trasę jak pani chce to taką pętelkę, Mosty-wałowa do przepompowni, przed skrzyżowaniem droga polna w lewo na przeciw budynku i tą drogą do końca, wyjedzie pani przy wierzy wiertniczej, i powrót do Mostów. Jeżeli pani będzie zainteresowana innymi ścieżkami rowerowymi to proszę dać znać. Ja z rodziną mamy objeżdżone wszystkie dróżki możliwe gdzie można jechać rowerem, praktycznie aż do Helu, Piaśnica, Wejherowo :lol:
Life is Brutal...

Post Cz paź 19, 2017 4:28 pm
almanisac3 Użytkownik

Niezłe te trasy spacerowe polecacie.

Powrót do Turystyka